Yatay Geçişlerde Muafiyet İşlemlerinde Uyulması Gereken Kurallar İçin Tıklayınız...

MUAFİYET İŞLEMLERİNDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR

- ÖĞRENCİ GEÇİŞ YAPIP KAYIT YAPTIĞI YIL/YARIYILDA MUAFİYET İŞLEMİ YAPTIRABİLİR.(ÜNİVERSİTEMİZDE HAZIRLIK OKUYANLAR İÇİN BU DURUM HAZIRLIK SINIFINI BİTİRDİĞİ YIL/YARIYILDA YAPTIRABİLİR)

- ÖĞRENCİ DERS MUAFİYET DİLEKÇESİ İLE (FAKÜLTEMİZ WEB SAYFASINDA ÖĞRENCİLER İÇİN YARARLI BELGELER DE MEVCUTTUR) BÖLÜM BAŞKANLIĞINA BAŞVURACAKTIR.

- BAŞVURUDA ;   DİLEKÇE İLE BİRLİKTE ONAYLI TRANSKRİPT VE EŞDEĞER SAYDIRMAK İSTEDİĞİ DERSLERİN İÇERİKLERİ (SADECE EŞDEĞERLİK İSTENECEK DERSLERİN İÇERİKLERİ , PANDEMİ NEDENİYLE İLGİLİ BİRİMİN ÇIKTILARIDA KABUL EDİLECEK),

- DİĞER ÜNİVERSİTELERDEN ALINAN ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GİRİŞ DERSLERİ İÇİN MUAFİYET İŞLEMİ YAPILMAYACAK.

- ORTAK ZORUNLU DERSLERDEN TKD VE AİT KODLU DERSLER İÇİN EŞDEĞERLİK SORULMASINA GEREK YOKTUR.

- NOT DÖNÜŞÜMÜ YAPILIRKEN İLK ÖNCE PUANINA GÖRE O YOKSA KATSAYIYA GÖRE NOT DÖNÜŞÜMÜ YAPILACAKTIR.

Web Sayfası Sorumlusu: Bölüm Başkanlığı

Son güncelleme: 24.03.2018